2011. július 22., péntek

Somogyváry Gyula: Ne sárgulj, fűzfa! - Jelenlegi ára: 2 445 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Ne sárgulj, fűzfa! A könyv listaára: 2980 Ft. Leírás:
A Ne sárgulj, fűzfa! közvetlen folytatása, a Virágzik a mandula című regénynek (ld.: 201008??? ). Az ugyan önmagában is érthető, ezt azonban célszerű akkor elolvasni, ha már az előző regényt ismerjük, anélkül még a címnek a második (vagy első) értelme sem világos. Az első regényben a háborúval való találkozás élményét örökítette meg a szerző, ebben a másodikban már az igazi háborút. Ami akkor szinte boldog, ifjúi kaland volt, derék, férfias, hazafias, bajtársi önfeledtség, az ebben a műben már kemény férfimunka. Hőseink, a fűzfapoéta hadnagy és társai, a derék, hősies és nagy fegyelmet tartó századparancsnok, a ravasz, népi bölcsességet képviselő őrmesterek, a nyíltszívű, naiv, bátor legények és persze a sok-sok tiszttárs, valamint zászlósok, kadétok ezúttal a muszkával állnak szemben. Harcuk eredményes, sokszor tűnik fel úgy, hogy már győztek is. Az állóháború azonban csak tart tovább, hazulról pedig szörnyű hírek érkeznek. Míg ok itt a fronton véreznek, a fővárosban különös hírek kapnak lábra a háború értelmetlenségéről, a pacifizmusról stb. Hazaárulásnak látszik ez innen, ezért is ér mindenkit olyan nagy örömként a breszt-litovszki békekötés. Mégsem a károgóknak lett igazuk. De hát a látóhatár hamarosan beborul. Mielőtt azonban végérvényesen kiderülne, hogy a harc, a háború elveszett, néhány nagy szerelmi élményt át kell élnie a szegény Fűzfának. Először a gyönyörű Márta perzseli meg, de hát ő Laszky Antalnak, egy bajtársának lesz a menyasszonya, később komoly házasodási szándékkal Jelen Borikához, a kis horvát lányhoz fordul. A háború vége ennek a szerelemnek is végét szakasztja. A horvátok ellenünk fordultak. Mindegy, azért csak bátorság, kitartás, lesz még boldog Magyarország: Ne sárgulj, fűzfa!. Az elsőhöz szinte mindenben (naivitásban, szólamhazafiságban, bajtársi romantikában, éteri tisztaságban stb. ) hasonló művet csak azok fogják keresni, akik a Virágzik a mandulát (200210327) jó könyvnek tartották. Az először 1939-ben megjelent regény legutóbb 2002-ben került kiadásra. ISBN: 978-963-9676-10-7A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 445 Ft

Az aukció vége: 2011-07-24 05:55
. Somogyváry Gyula: Ne sárgulj, fűzfa! - Jelenlegi ára: 2 445 Ft

Fontos